Cupping

Cupping – Hva er det?

Cupping handler om å lære og kjenne kaffens ulike egenskaper og å kunne sette ord på hvordan det føles og hva det smaker. En dyktig cupper vil kjenne igjen smaks og aromastoffer i ulike kaffebønner.

Det første vi gjør er å lukte på kaffen. Deretter slurper vi når vi drikker for at kaffen skal spre seg i munnen og til bakre del av tungen hvor mer av smaksløkene sitter.

Det handler om å vurdere ulike sider av kaffen. Hvilke munnfølelse gir den. Kanskje du blir tørr i munnen. Er den sur eller bitter, fyldig og fruktig? Hvilke ettersmak har den. Kan du kjenne smaken av frukt, bær, urter, sjokolade.

Ved å smake på flere typer kaffe er det også lettere å kjenne forskjell og sette de opp i mot hverandre.

Vi arrangerer cupping med jevne mellomrom. Ta kontakt om du ønsker informasjon om dette.

Her er det cupping på gang. 12 ulike kaffesmaker på en kveld.

Her organiserer Gaute en cupping på Jacu Kaffebrenneri som brenner bønnene for oss.