Caffè latte
Caffè latte er en kaffe drikk som består av melk og espresso, det variere hvor mye melk det er i en Caffè latte. Det kan variere alt fra tre deler melk og oppover.
Caffè latte serveres oftest i store kopper eller på glass (Ca 30 cl) , og er derfor en mildere kaffedrikk enn en cappuccino pga mengden melk.
Opprinnelse
Da espressoen begynte å spre seg rundt i verden, ble den ofte opplevd som intenst og bitter for folk flest. For noen var bitterheten et problem, så de helte i litt varm melk for å gjøre drikken søtere og mindre bitter. Caffè latte ble skapt for å tilfredsstille kunder som ville ha en kaffe opplevelse som ikke var så intenst. Vanligvis er det mer flytende melk i en caffe latte enn en cappuccino, det er også vanlig å ha mindre skum i melken.
Oppskrift
- Enkel eller dobbel espresso
- Varm melk (mer flytende melk og mindre skum).
Fremgangsmåte
Espressoen lages først i koppen og så heller man den i et stort glass. så steamer man melken til den har en fin konsistent og minst mulig skum. Deretter heller man melken helt til toppen av glasset.