fbpx

Caffè latte

Caffè latte

Caf­fè lat­te er en kaffe drikk som består av melk og espres­so, det variere hvor mye melk det er i en Caf­fè lat­te. Det kan variere alt fra tre del­er melk og oppover.

Caf­fè lat­te serveres oftest i store kop­per eller på glass (Ca 30 cl) , og er der­for en mildere kaffedrikk enn en cap­puc­ci­no pga meng­den melk.

Opprinnelse

Da espres­soen beg­y­nte å spre seg rundt i ver­den, ble den ofte opplevd som intenst og bit­ter for folk flest. For noen var bit­ter­heten et prob­lem, så de helte i litt varm melk for å gjøre drikken søtere og min­dre bit­ter. Caf­fè lat­te ble skapt for å til­fredsstille kun­der som ville ha en kaffe opplevelse som ikke var så intenst. Van­ligvis er det mer fly­tende melk i en caffe lat­te enn en cap­puc­ci­no, det er også van­lig å ha min­dre skum i melken. 

Oppskrift

  • Enkel eller dobbel espresso
  • Varm melk (mer fly­tende melk og min­dre skum). 

Fremgangsmåte

Espres­soen lages først i kop­pen og så heller man den i et stort glass. så steam­er man melken til den har en fin kon­sis­tent og minst mulig skum. Deretter heller man melken helt til top­pen av glasset.