fbpx

Caffè latte

Caffè latte

Caffè latte er stort sett en kaffe drikk som består av melk og espresso, det variere ofte hvor mye melk det er i en Caffè latte. Det kan være alt fra 1 del espresso til tre deler melk, opptil åtte deler melk.

Caffè latte serveres oftest i store kopper eller på glass (Ca 30 cl) , og er derfor en mildere kaffedrikk enn en cappuccino pga det store volumet.

Opprinnelse

Denne drikken opstod ikke i italia, da espressoen begynte å spre seg rundt i verden , ble den ofte opplevd som intenst og bitter for folk flest. for noen var bitterheten et problem, så de helte ofte i litt varm melk for å gjøre drikken søtere og mindre bitter. Caffè latte ble skapt for å tilfredsstille kunder som ville ha en kaffe opplevelse som ikke var så intenst . Vanligvis er det mer flytende melk i en caffe latte enn en cappuccino , det er også vanlig å ha mindre skum i melken.

Oppskrift

-enkel eller dobbel espresso

-Varm melk (Mer flytende melk og mindre skum enn en cappuccino

Fremgangsmåte

Espressoen lages først i koppen og så heller man den i et stort glass. så steamer man melken til den har en fin konsistent og minst mulig skum. Deretter heller man melken helt til toppen av glasset.