Kaffehistorien

Det er ikke noen bedre en den følelsen å nyte din favorittkaffe hjemme. Kaffe er en av de viktigste drinkene i verden. Vanen med å drikke kaffe er universell. Hvert folk, hver stat eller land har sin egen måte å tilberede kaffe på, etter tradisjoner som har fulgt dem gjennom generasjonene. Kaffe er en drikk brygget av ristede kaffebønner, og kaffebønner er de som kommer fra planteslekten “Coffea“, hjemmehørende i Afrika, spesielt Sudan og Etiopia. Men, i motsetning til vanlig tro, stammer ikke ordet “kaffe” fra “Kaffa“, plantens opprinnelsessted, men fra det arabiske ordet “Gahwa“, som betyr “vin”, på grunn av den viktigheten planten begynte å ha for Arabisk verden.

En legende forteller at en gjeter ved navn Kaldi observerte at sauene hans ble aktive når de spiste bladene og fruktene på kaffetreet. Han smakte på fruktene og følte større vilje. Et munk fra regionen, som ble informert om det, begynte å bruke en infusjon av frukt for å motstå søvn mens han ba. Den tidligste kjente ruken av kaffe som drikke er fra Jemen på 1400-tallet.

Vanen med å drikke kaffe dateres tilbake til 11 århundre. Det var tiden da kaffe først ble importert fra Etiopia til Arabia. I andre halvdel av 1400-tallet spredte kaffe seg til Kongedømmet Arabia, gjennom Mekka og Medina, til Kairo i 1510.

I 1615 brakte en venetianske kjøpmenn de første posene med kaffe til Vest-Europa. Den deilige aromaen og stimulerende effectene etablerte den raskt som en favorittdrink, og på kort tid økte antallet kaffebarer over hele Europa. Hollandske og engelske navigatøre eksporterte anlegget til sine kolonier over hele verden.
Utvidelse av drikken har alltid vært ledsaget av en enorme vekst i kaffedyrkning. På slutten av 1600-tallet ble det gjort en vellykket innsats for å dyrke kaffetrær i drivhus. I 1714 ble en av disse plantene sendt til Louis XIV, i Paris, som t tilbud. Denne unike planten anses å ha vært stamfar til millioner av kaffetrær.

På begynnelsen av 1900-tallet var Brasil verdens største kaffeprodusent. Foreløpig kommer nesten all kaffeproduksjon fra Mellom-Amerika, Brasil og tropiske områder i Sør-Amerika. Verdens kaffeproduksjon når er cirka 150 millioner sekk per år, med Brasil som førsteplass i denne rangeringen, med mer 1/3 av produksjonen. I 2003 var kaffe der syvende viktigste eksportlandbruksproduktet målt i verdi, bakavlinger som hvete, mais og soyabønner. Minas Gerais er den brasilianske staten med den høyeste Kaffeproduksjonen i Brasil (26,6 millioner poser), noe som tilsvarer mer enn 50% av den nasjonale produksjonen av produkter og 17% av verdensproduksjonen. Espírito Santo er de største produsenten av Robusta-kaffe i Brasil ( der den kalles Conillon) er ansvarlig for mellom 75% og 78% av den nasjonale produksjonen. Det er ansvarlig for cirka 20% av verdens Robusta kaffeproduksjon. Robusta kaffe er den viktigste inntektskilden i 80% av landlige eiendommer i Espírito Santo, som ligger i varme land. Det er ans varlig for 35% av BNP (Bruttonasjonalproduktet) i landbruket. Foreløpig er det 283 tusen hektar Robusta plantet i staten. Det er 40 000 landlige eiendommer i 63 kommuner, med 78 000 produserende familier. Robusta Kaffe skaper 250 000 direkte og indirekte jobber. Staten er brasiliansk og verdensreferanse i utviklingen av Robusta kaffedyrking, med gjennomsnittlig produktivitet som allerede har nådd 35 poser per hektar (sekk/ha). Mange tekniske produsenter har høstet mer enn 100 sekk/ha.

De to anligste kaffesortene er Coffea Arabica og Coffea Robusa , som faktisk er Coffea Canephora, men noen ganger kalles vi Coffea Robusta. De kaffebønner som brukes til kaffedrikker er faktisk frø av bær av flere Coffea-arter. Etter at disse kaffefrøene ble tørkede, ble bønnene sendt til å bli stekt i varierende grad.

På Bønner selger vi kaffe fra Brasil, men også fra andre stedene i Sør-Amerika og Mellom-Amerika. Som Colombia, El -Salvador og Peru.