Arbeidstrening

Arbeidstrening

Vår viktigste oppgave er å gi arbeidstrening til mennesker som av ulike grunner står utenfor skole og arbeid.

De to gruppene vi i hovedsak retter oss mot er unge uføre og flerkulturelle. For de unge uføre handler det om, enten de er uføre, på vei til å bli, eller på vei tilbake til arbeidsliv i en eller annen form å gi de positive dager, kanskje kartlegging av sin situasjon og en mulighet til å lære seg noe nytt, teste seg i vårt eget lokale eller hospitere i en av våre samarbeids bedrifter. For de flerkulturelle handler det om språklæring, lære seg norsk arbeidskultur og hvordan nordmenn er. De vil også få hjelp med CV og søknads skriving og kanskje også få praksis ute i bedrifter.

De får her i tillegg til å lære om kaffe, muligheten til å lære om salg, service, ordrehåndtering, markedsføring, merkevarebygging og entreprenørskap.

Vi er privilegert som får jobbe med kaffe av beste kvalitet. Dette gjør at vi kan gi relevant arbeidstrening i kaffefaget. Våre deltakere gjennomgår et baristakurs på ca 20 timer og praksis ute i bedrift. Etter dette får de et kursbevis som viser at de kan jobbe i kaffebar eller lignende. Dette er med på å gi mestringsfølelse og stolthet.