fbpx

Rachels historie

Rett fra India til ny jobb med Bønner Kaffe

For Rachel var oppholdet på Bønner Kaffe svaret på snarveien til norsk og til jobb i Norge.

Vi har hatt en hyggelig prat med Rachel Sagar Bharshankar, som tidligere har tatt del i arbeidstrening her hos Bønner Kaffe.

Hun er født og oppvokst i India, men har bodd i Bergen med sin mann og datter siden 2019, da mannen hennes flyttet hit i jobbsammenheng.

Reisen fra India

Rachel forteller oss at det å flytte fra India til Bergen, ikke bare har vært enkelt. Hun flyttet til Bergen uten å kjenne noen. I tillegg til det kom det andre utfordringer som en helt annen kultur, nytt språk og kaldt vær. Alt dette var helt nytt for henne. I begynnelsen var det vanskelig, men etter hvert som hun ble vant til det, innså hun at Bergen er en by hun er glad for at hun bor i.

Til stor hjelp

Hun forklarer at Bønner har vært til stor hjelp for henne.

«Da jeg flyttet til Bergen, startet jeg norskopplæring, men på grunn av corona var det en utfordring, da det for eksempel var færre muligheter til bruk av språkkafé. Heldigvis fikk jeg muligheten til å lære meg norsk hos Bønner Kaffe.»

Etter endt utdanning i India, startet hun karrieren sin innen Human Resources, som hun nå har jobbet med i over 9 år. I India jobbet hun med rekruttering hos et IT- firma, i Mumbai.

Hverdagen i Norge er veldig annerledes enn hvordan den var for henne i India. Norge og India er veldig forskjellige når det kommer til blant annet mat, klær, arbeid, kultur, tradisjon, livsstil og underholdning. 

Arbeidstrening hos Bønner Kaffe

Rachel fikk anbefalt Kirkens Bymisjon sitt norskkurs som er gratis, via en venninne. Da hun startet på kurset, og forklarte at hun var ute etter jobb, fikk hun kontaktinfoen til Bønner Kaffe, og i Mai 2021 startet hun arbeidstreningen hos Bønner.

Hun forklarer at det var både spennende og utfordrende å starte på nytt, i et nytt land. «Arbeidstrening hos Bønner var helt nytt for meg, og det å komme fra en annen kultur og begynne på nytt her var annerledes, men veldig spennende.»

Lærte mye på kort tid

Noe av det Rachel likte best med Bønner, var at hun hver dag lærte noe nytt og møtte nye mennesker. For en som ikke kunne det norske språket, fikk hun mye hjelp og støtte til å lære seg dette. Hun fikk også ta del i å pakke og lage kaffe, lære om norsk kultur, lage norsk mat, og fikk intervjutrening.

Hun forklarer at hun er heldig som har fått muligheten til å få jobb og språkopplæring hos Bønner Kaffe.

«Tiden hos Bønner har lært meg å bli kjent med, bruke og forstå det norske språket, og arbeidskulturen i Norge. Jeg tror Kirkens Bymisjon kan være til god hjelp for flere, og ikke bare for folk som kommer til et nytt land.»

I dag

Etter tre måneder hos Bønner Kaffe, fikk Rachel jobb hos Randstad, i Dfind, som er et konsulent- og rådgivningsselskap som har som mål å skape utviklingsmuligheter.

Rachel forklarer at hun er veldig takknemlig for tiden hun fikk hos Bønner, før hun kom seg ut i arbeid.

Ble behandlet med respekt

«Jeg elsket opplevelsen jeg fikk hos Bønner, og nå som jeg ikke er der lenger, savner jeg det virkelig. Jeg følte meg aldri alene. Kirkens Bymisjon har en visjon om at alle mennesker skal bli behandlet med respekt, rettferdighet og omsorg, og det var akkurat slik jeg følte jeg ble behandlet.»